Laddar, vänta lite...

OM BUTIKEN 

Batterier börjar bli en allt viktigare vara i vår vardag. I takt med att batteriutvecklingen går framåt så blir fler och fler av våra applikationer trådlösa. Tyvärr så är standardisering inte särskilt utbrett bland elektroniktillverkarna vilket leder till att det finns ett otroligt stort utbud av olika batterier på marknaden. Både olika fysiska storlekar på batterierna och även olika tekniker. Detta gör det svårt att veta vilket batteri man skall välja.

Vi som arbetar på BatteriCentrum har många års erfarenhet av inköp och försäljning av batterier, vi är mycket tekniskt kunniga vilket gör att vi kan hålla en hög servicenivå.


Har ni frågor om villket batteri ni skall välja, ställ dem till oss!

På vardagar svarar vi på mail inom 24 timmar. Frågor skickas till info@battericentrum.se


Vi kommer att kontinuerligt uppdatera sortimentet med nya produkter, tipsa oss gärna om produkter vi saknar.


Vår målsättning är att expediera din order så fort den kommer in, det innebär att en order skall ligga för leverans senast första vardagen efter att den kommit in till oss.


BatteriCentrum drivs sedan maj 2013 av företaget Nolema AB. Vi på Nolema har lång erfarenhet av e-handel och har bland annat drivit Fotofyndet.se sedan 2005.

 

 

Nolema AB / BatteriCentrum.se
Sandarnavägen 18
861 38 Bergeforsen
 
Tel: 060-785 54 65
 
Org.nr: 556731-6723
 
Företaget är momsregistrerat, innehar F-skattsedel och har mycket god kreditvärdighet.
 
 

Miljö

Som medlemmar i El-Kretsen tar vi vårt ansvar för att alla batterier och andra produkter som vi sätter på den svenska marknaden tas om hand på ett miljövänligt sätt. 
 
Vi uppfyller genom vårt medlemskap i El-Kretsen villkoren i WEEE-direktivet, som i Sverige har Naturvårdsverket som tillsynsmyndighet.
 

Återvinning

Allt som behöver ström för att användas är en apparat som ska återvinnas. Tänk på att många apparater har inbyggda batterier och även dessa skall återvinnas. Alla batterier som vi säljer skall också återvinnas. Vårt medlemskap i El-Kretsen ger oss tillgång till kommunernas återvinningscentraler, där du skall lämna dina uttjänta batterier och apparater. Allt för att det skall vara så enkelt och bekvämt som möjligt för dig att vara kund hos BatteriCentrum. 
 
Om du vill veta mer om vårt miljöarbete är du välkommen att kontakta oss. 

Våra certifikat kan du se här: 

Certifikat Producentansvar Elektronik (2015)

Certifikat Producentansvar Batterier (2015)

 

    

Repa och FTI

Förutom att se till att batterier och elektronik återvinns åligger det varje företag att rapportera in hur mycket förpackningsmaterial man tar in till Sverige, och att betala för återvinningen av detta. Detta ansvar tar vi genom vårt medlemskap i REPA, som under 2013 uppgick i fti, förpacknings- och tidningsinsamlingen. Under 2013 samlade man in, räknat per fast boende invånare i Sverige:

19,5 kg förpackningar av glas (88,2%)
12,4 kg förpackningar av papper (75,6%)
5,27 kg förpackningar av plast (26,9%)
1,59 kg förpackningar av metall (69%)
31,5 kg tidningar

Siffran inom parentes berättar hur stor andel av respektive förpackningstyp som återvanns. OBS att detta är 2012 års siffror.

Vid intresse kan du läsa mer på Förpacknings- och tidningsinsamlingen 

Anslutningsbevis FTI (2015)